Kategorier
Økonomi

Finn ditt beste tilbud

Når du tar opp et lån er det viktig at du får et billig forbrukslån med den beste renten mulig for deg og din familie. Det er viktig at du ikke bare ser på hvordan dette får en konsekvens for din økonomi i dag men også hvordan dette påvirker deg og din økonomi fremover. Det er veldig mye som kan gå galt når du tar opp lån, og alt som går galt med penger får ofte en påvirkning på din familie også. Det er med andre ord ikke bare deg som trenger å godta at du tar opp et lån, men det kan også være greit å ta en prat med kona eller ektemannen også. Har dere planlagt et låneopptak kan det være greit å se litt på punktene under.

Velg banken som vil ha deg

Når du har fått mange forskjellige lånetilbud fra forskjellige banker er det viktig at du låner fra den banken som passer deg best. Har banken et godt rykte, bruker de internett godt og har de hyggelige folk er viktig for deg som skal være kunde der fremover. Når du jobber hos et selskap liker du at det jobbes bra, det samme gjør du når du er kunde et sted.

Når du ønsker å ta opp et lån er det greit å være sikker på at du får den renten du fortjener. Du må gå etter renten som er effektiv. Den effektive renten er altså renten hvor alle kostnader er bakt inn. Når banken snakker til deg om nominell rente kan du egentlig bare lukke ørene og glemme hva som skjer og hva de sier. Det eneste du må fokusere på er den effektive renten. Nominell rente er uinteressant. Den nominelle renten og den effektive renten kan være det samme, men det er jo ikke noe poeng at den er det hvis ikke banken sier at den er det. Du må få bekreftet hva den effektive renten er.