Kategorier
Økonomi

Strøm

Søk råd

Strøm er noe vi alle trenger. Når du søker etter råd eller når du søker etter noen tips før du skal gjøre noe så tar du kanskje en prat på nett eller så tar du kanskje en prat med noen andre. En av de aller største eller beste måtene å få råd på er ved å slå av en prat med noen du stoler på. Når det kommer til strøm, hvem er det du stoler på akkurat da? Det kan være forskjellige mennesker du stoler på, men det aller viktigste er at du bruker tid og krefter sammen med folk som du stoler på mer enn andre folk. Bruk tiden din med noen som kan noe om strøm og noen som kan litt om hvordan dette fungerer og hvordan du kan bruke tiden din på akkurat det som virker best for deg.

I den grad du ikke helt vet hvem du kan stole på så er vårt forslag at du tar en prat med Forbruksrådet. Dette er en institusjon som er laget for å ta vare på deg og hvor å passe på at du får akkurat det som du vil ha og det som du trenger fra første dag. Ikke bruk mer enn du må og spør så mye du kan.

Spar flere tusen kroner

Forbruksrådet anbefaler alle som har sittet i strømavtalen sin over lengre tid å bytte leverandør av strøm til en billigere leverandør av strøm. Strøm koster penger og prisen for strømmen varierer veldig fra leverandør til leverandør. Mange tenker ikke så ofte på hva strømmen koster og følger heller ikke med på strømregningen når den kommer. Da strøm er strøm er regningen noen man ofte betaler, så går man videre i sine daglige gjøremål. Dette er ofte en feil som koster mange mennesker flere tusen kroner hvert år.

Bytt oftere

Kun en av fem strømbrukere har byttet leverandør de siste to årene. Dette er et veldig lavt tall og det viser at veldig mange betaler mer for strømmen enn det de må. Dette fordi de sitter i avtaler som er dyrere enn nye avtaler som blir tilbudt nå. Sjekk derfor strømregningen din i dag og gå inn på strømhjelpere som forbruker.net for å finne de leverandørene som er de billigste på markedet i dag. Forbrukerrådet nevner da to ting som vi er spesielt dårlig på når det gjelder strøm, det ene er å bytte leverandør. Vi bør bytte leverandør ofte slik at vi alltid har billig strøm, og vi bør følge med på strømforbruket vårt. Det at vi har lys og varme i hjemmet er ikke nok. Vi må bli aktive strømbrukere ved å bruke mindre strøm når vi kan og vi må være aktive strømbetalere ved å vite hva vi betaler ved å betale mindre når vi kan. Pass på at du bytter ved første anledning. Bruk tiden slik at du kan nyte de rolige minuttene i dagen.